A legjobb modern romantikus könyvek

A modern romantikus regény kategóriában nagy kedvencem Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai című könyve. Ebben a férfi bármire képes, hogy még egyszer felidézze és elmesélje a hősnőnek mennyire mindenek felett való az összetartozásuk. Ez a vonal található meg nálam Áron és Szófia kapcsolatában az Amíg kinyílik a szemünk, majd az Amíg kijutunk a fényre című regényekben.

Romantikus regény vagy romantikus thriller nem létezhet a szőke hercegünk nélkül, megtestesítőjének képe megkophatatlan. Az érzelem kikerülhetetlen, mert talán olyan olvasókat is elérhetünk általa, akit a száraz tényekkel nem, olyasmit is közölhetünk palástolt premisszával, ami a legmélyebb és legtisztább emocionális bensőnkből fakad, és mi más is lehetne ennek hiteles csatornája, közvetítője, mint a szerelem. Az ötlet működik a Büszkeség és Balítélet, a Birtoklás-trilógia, a Fehér Gallér sorozat. De említhetném Borsa Brown nagyszerű Az Arab című könyvét is. Vagy, hogy elrugaszkodjak egy kicsit, Christina Lauren Gyönyörű rohadék című könyvében is.

Tökéletes férfiideál?

A tökéletes férfiideál ábrázolása – annak minden hibájával – elhomályosítja, ugyanakkor burkoltan mégis tárgyalja a társadalmi osztálykülönbségek problémáját, majd végül mind elenyésző súllyal bír, amikor megérkezik a szerelem. Persze könnyű kimondani: van recept és csak aszerint kell haladni adott regény megírása közben, de valójában itt kezdődik minden. Tartalommal megtölteni a különböző Mr. Darcy féle alakok életét – ide sorolhatjuk Lakatos Levente Szigor című sorozatából Sz. Igort, vagy akár az Elfújta a szél című romantikus könyv lapjairól (amiért Margaret Mitchell amerikai írónő Pulitzer-díjat kapott) Ashley Wilkes személyét – kimondhatjuk, hogy ez az igazi feladat. Minden fent említett szerző és az irodalom számos kiemelkedő alakja használta ezt a műfajt olyan kérdések megvitatására, ami talán nem érte volna el az emberek ingerküszöbét, ha nem személyesen Mr. Darcy vagy Tamássy Áron esetleg Sz. Igor szájából hallja.

Leave a Comment

Kosár

“Uh, oh, wow.. Letehetetlen”

…, imádtam minden oldalát, már a legelső oldaltól kezdve magával ragadott. Érdekes volt belecsöppenni Tamássyék világába.

Legújabb értékelések