Frei Tamás: oknyomozás után bestseller thriller könyvek

Az összeesküvés elméletek népszerűek. A legtöbbször nem alaptalanul. Az összeesküvés elméleteknek persze utána lehet menni oknyomozással, de ezzel nehéz kibillenteni az embereket a komfortzónájukból. Jobb megpróbálni fikciós thrillert írni, ahogy az általam oly nagyra becsült Frei Tamás.

Tamásnak sikerült megdöntenie minden idők legnagyobb hazai példányszámait – ezt szívesen alkalmazza és hangoztatja.

A recept pedig műfaji sajátosságokat hordoz. Az összeesküvés, a pénz, a hatalom, mind olyan témák, ami megemeli az endorfin szintet, és kimozdítja az olvasót a komfortzónából. Már ha elég erőteljes izgalmi állapotba tudjuk hozni ehhez.

Nekem is ez volt a célom, amikor megírtam a Birtoklás-trilógiát és a Fehér Gallér sorozatot, valamint hasonlóképpen alkalmazta ezeket Frei Tamás A megmentő, A bankár, vagy akár a Bábel című, utóbb megjelent regényében is, ami újra a bestseller könyvek sikerlistás könyvei közé juttatta őt.

Kimondhatjuk tehát, óriási igény van egy jól felépített romantikus thriller esetleg fikciós thriller kötetre a párnánk alatt. Az időszak követeli a mélyebb feldolgozást és gyanítom, felbukkan majd a további regényeimben is a rendszerváltás utáni Magyarország.

Sokak szerint a thriller inkább amolyan stílus, mint műfaj, a kortárs szórakoztató irodalom kikerülhetetlen eleme. Létjogosultságát azonban a magas példányszámok és a legjobb bestseller könyvek igazolják.

A thrillerek 2020 után komoly felfutást produkáltak. Az ok pedig az otthonukba kényszerült emberek, a járvány megjelenése és ennek minden következménye.

Megtartásra vár azonban ezen újonnan szerzett olvasók széles köre. Többet olvastunk az elmúlt két évben, mint a korábbi években bármikor, ami megmutatta, hogy kiaknázatlan lehetőségek rejlenek ezen a területen. Csillapíthatatlan vágyat kell éreznie a szerzőknek, hogy minél mélyrehatóbb, kidolgozott és persze érdekfeszítőbb történetekkel álljanak elő. A történelem ezekben a percekben is zajlik, témát adva újabb kortárs történelmi regényeknek.

Leave a Comment

Kosár

“Uh, oh, wow.. Letehetetlen”

…, imádtam minden oldalát, már a legelső oldaltól kezdve magával ragadott. Érdekes volt belecsöppenni Tamássyék világába.

Legújabb értékelések