Thriller könyvből thriller film

🎬🎥📹📽🎞
Regényt filmre adaptálni, nagy erős fejsze kell! Igen kitartó munka és elszántság, egy meghatározó erős vízió megvillantása.
Rajta vagyok! Válaszolom egy évekkel ezelőtt feltett kérdésre.
Mikor lesz már film a Birtoklás-trilógiából? Százával tettétek fel ezt a kérdést nekem és sosem titkoltam, hogy benne lennék. Azóta producerek jöttek mentek, de valahogy nem érkezett meg az az ajánlat, amit én vártam. Már értem, hogy ez rajtam múlt.
Nem is tudtam volna mögé tenni, amit kell. Most már érzem olyan erősnek a víziót, hogy filmben lássam, ráadásul magam is ezt az írástechnikát alkalmazom, szóval tulajdonképpen…
Na, de a szabályok, a szakma, a nehézségei, meg amúgy hogyan kell azt, gondolatok árasztottak el, még évekkel ezelőtt.
Mondjuk úgy, azóta letöltődött a tudástár az agyamban, vagy legalábbis, már folyamatban van. 🙂
Megírom azt a forgatókönyvet, ám legyen!
Ez persze ezer kérdést vet fel és feltétlenül szeretnélek bevonni titeket is az alkotás folyamatába, ahogy ezt már megszokhattátok. Ezzel közelebb is hoznám azokat a beidegződött gondolatokat, hogy az adaptáció sosem elég jó és csak a jéghegy csúcsa. Kezdjük mindjárt a legsúlyosabb kérdéssel. Jónéhány szereplőtől kell majd megválnia a történetnek, ahhoz, hogy filmen érthető és élvezhető legyen. (Tudom…)
Az időt is korlátozni kell, és legfeljebb visszaemlékezésekben kaphatunk képet a múltból, egyfajta B sztoriban, előzménytörténetben. Ezt borzasztóan nehéz ábrázolni, ráadásul több színésszel forgatni, egy karakter esetében nem könnyű. Ha belegondoltok a Fehér Gallér sorozatban a Tamássy fiúkat megismerjük minden életszakaszban. Tehát egy karakterhez, legalább 2-3 színész kellene. Épp ezért borzasztóan merész gondolatom támadt. Sorozatban szeretném viszontlátni. Akár úgy, ahogy az Aranyéletben, ahol egész epizódok szóltak a múltról, de talán ott már, sok volt nekem a sárga képkocka. Mindenesetre olyan megoldásban gondolkodom, mint az Utódlás. (Succession) HBO sorozat, aki nem látta feltétlenül nézze meg, a HBO legsikeresebb sorozata. Nyilván egy kicsit több akcióval és túlfűtött jelenettel. Ez most nem nagyképűség, félre ne értsétek. Filmes körökben divat máshoz hasonlítani, hogy el tudják képzelni azok akiket meg akarsz győzni a víziódról.
A szaftosabb jeleneteket természetesen 16-os karikáig kell finomítani, ami rendben is van. Most ezzel kapcsolatban is megértettem dolgokat. Hogyan kell ezt szépen csinálni. Távolról sem szeretnék egy újabb Szürkét, vagy 365 napot, utóbbit mocskos módon eltolták a túltolt erotikával. Butaság! Én egy real sztorira vágyom. Mégpedig egy HBO sorozatban és éppen azt szeretném megértetni, hogy míg a Szürke egy ragacsos tündérmese, a FEHÉR GALLÉR valóság lesz. Sokkal pontosabb leképezés a világról, az életről. Szerintem nagyon is össze kell törni a Szürke felépített illúzióját. Szép volt, jó volt, mese volt. A valóság azonban nyersebb. Ráadásul mennyivel több érzelem bemutatására van lehetőség, ha a színtiszta valóságot használod fel. Akkor ki sem kell találni! Sokat tanultam ennek ábrázolásáról mostanában és mint látjátok, foglalkoztat is a téma. Remélem velem lesztek ebben is! 📚✒️🖌📖
(Minden gondolatotok érdekel, szóval ne tartsátok magatokban)
Ha többet tudnál a történetről amiből forgatókönyvet készülök írni ezeket olvasd el:
🎥🎬

Leave a Comment

Kosár

“Uh, oh, wow.. Letehetetlen”

…, imádtam minden oldalát, már a legelső oldaltól kezdve magával ragadott. Érdekes volt belecsöppenni Tamássyék világába.

Legújabb értékelések